Praktische zaken van A-Z:
Hieronder vindt u praktische wetenswaardigheden en huisregels van onze school.
Beleid mobiele telefoons
Veel kinderen hebben tegenwoordig een mobiele telefoon. Mobiele telefoons zijn op school niet toegestaan. Als zich noodgevallen voordoen kunt u gewoon de school bellen.
Kinderen die hun mobiele telefoon meenemen geven deze aan het begin van de dag aan de leerkracht. Deze neemt de telefoon dan in bewaring. Wanneer een kind zonder toestemming van de leerkracht een telefoon bij zich heeft, wordt deze afgenomen. Aan het einde van de dag wordt deze teruggegeven.
De school neemt geen verantwoordelijkheid voor schade aan of verlies van de telefoon.
Beschadiging/vernieling schoolspullen
Kinderen krijgen veel spullen op school in gebruik. Linialen, boeken, mappen, tablets en pennen bijvoorbeeld. Wij verwachten van kinderen dat zij zuinig met deze spullen omgaan. Is dit niet het geval en raken schoolmaterialen beschadigd of onbruikbaar door onzorgvuldig gedrag, dan zal de school een vergoeding voor het beschadigde artikel berekenen.
Buitenschoolse opvang
De naschoolse opvang wordt aangeboden door Chapeau Kinderwerk. Voor meer informatie of het aanmelden gaat u naar Chapeau Kinderwerk
Communicatie met ouders
We gebruiken het communicatieplatform Social Schools voor een groot deel van onze communicatie met ouders. Via Social Schools verspreiden wij nieuwsbrieven, updates over wat er in de klas gebeurt, onze kalender etc. Het is dus van belang dat u een actief account account op social schools heeft. U kunt hiervoor contact met de leerkracht van uw kind opnemen.
Eigen risico eigendommen op school
Leerlingen nemen soms speelgoed, spelletjes of andere zaken mee naar school. Wanneer kinderen spullen van thuis meenemen naar school, is dit altijd op eigen risico. Wanneer deze kapot gaan of vernield worden, draagt de school hiervoor geen risico.
Eten en drinken
Kinderen hebben in de pauze graag iets te eten en te drinken. Onze voorkeur gaat daarbij uit naar gezonde pauzehapjes of tussendoortjes. Ook stimuleren wij het gebruik van hervulbare bekers/flessen.
Gevonden voorwerpen
In de hal bij de bovenbouwingang liggen gevonden voorwerpen. Twee keer per jaar laten we die spullen de klassen rond gaan. Daarna gaan ze naar een goed doel.
Gym
De kinderen van groep 1 en 2 hebben bewegingsonderwijs in de speelzaal van de school.
De kinderen van groep 3 tot en met 8 hebben, 2 maal per week, gymnastiek in de zaal aan de Oranje Nassaustraat.
Gymkleren en gymschoenen zijn verplicht. Als uw kind niet mee kan doen met de gymles, wilt u dan een briefje meegeven of ons bellen. Wij horen dat graag van de ouders.
Halen en brengen
De kinderen van groep 1 en 2 worden door hun ouders naar de klas gebracht. De deur van de onderbouw is open vanaf 8:15u. De kinderen van groep 3 t/m 8 mogen voor schooltijd spelen op het plein. Zij mogen zelfstandig naar binnen zodra de bel gaat. Voor schooltijd is er geen toezicht op het plein. Daarom is het niet de bedoeling dat kinderen al heel vroeg naar school komen.
Inspectie
De inspecteur bezoekt regelmatig de school en komt dan in de verschillende groepen een les bijwonen. De inspectie toetst of de school voldoet aan de wettelijke eisen voor het primair onderwijs. Voor informatie kunt u terechtopwww.onderwijsinspectie.nl.
Kindermishandeling
Bij vermoedens dat andere kinderen uw zoon of dochter zodanig geestelijk of lichamelijk mishandelden is direct ingrijpen noodzakelijk. U kunt dit melden bij:
Veilig Thuis: Advies en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling.
Leerlingmediatoren
Wij zijn een Vreedzaam school. Eén van onze uitgangspunten is dat we samen verantwoordelijk zijn voor een goed klimaat op school waar iedereen zich veilig voelt. Dat betekent dat we hier kinderen ook actief bij betrekken. Zo werken we met leerlingmediatoren op het schoolplein. Leerlingmediatoren zijn leerlingen uit de bovenbouw die andere kinderen helpen bij het oplossen van een conflict. Zij zijn hier speciaal voor opgeleid. Uiteraard blijven leerkrachten verantwoordelijk. Wanneer een conflict een ruzie is, wordt de mediator niet ingeschakeld maar grijpt de leerkracht direct in. Zie ook “pleinwacht”.
Parkeren bij school
Veel ouders brengen en halen hun kind met de auto. Zij moeten weten dat het verboden is te parkeren op het verhoogde straatgedeelte voor het schoolhek. Vóór de school geldt namelijk een parkeerverbod tussen 7.30 en 18.00 uur. Dat gebied willen we vrijhouden voor wandelende en fietsende kinderen en hun ouders. Dit is in het belang van de kinderen. Alleen automobilisten die onmiddellijk in- of uitladen - vrachtvervoer of de leerlingentaxi - mogen daar even stoppen. Ook voor de uitritten van omwonenden mag niet geparkeerd worden. Het komt nogal eens voor dat zij hun eigen pad niet op of af kunnen. We houden onze buren graag te vriend!
Pleinwacht / kleine pauze
Vanwege het aantal kinderen zijn de pauzes in tweeën gedeeld. Van 10.00 - 10.15 uur en van 10.15 - 10.30 uur. Het tweede pauzeblok is van 11.55 - 12.10 uur en van 12.15 - 12.30 uur.
Tijdens de pauzes is er pleinwacht aanwezig. Daarnaast zijn er mediatoren aanwezig op het plein. Zie ook “leerlingmediatoren”.
Privacy
Gegevens van leerlingen worden opgeslagen in ons administratiesysteem Parnassys. Parnassys is volledig beveiligd. Voor de technische gegevens zie: https://parnassys.nl/privacy.php
Wij verstrekken geen gegevens zonder toestemming aan derden. Wilt u bereikbaar zijn voor andere ouders (bijvoorbeeld als uw kind bij een klasgenootje speelt) dan kunt u uw gegevens in uw social schools profiel zetten.
Wij vragen ouders bij aanmelding naar hun privacyvoorkeuren. Wij delen dus geen privacygevoelige informatie ofwel foto's zonder toestemming van ouders, Uiteraard kunt u de voorkeuren wijzigen wanneer u wilt. Dit kan via het administratiemenu in Social Schools.
Samenspel
'Samenspel' is de naam van onze jaarlijkse slotviering voor de zomervakantie. Met 'Samenspel' wordt het schooljaar op een feestelijke wijze afgesloten. Elk jaar wordt een ander thema gekozen en wordt met hulp van veel ouders een gezellig feest georganiseerd.
Schoolkamp en schoolreis
Eén keer per jaar gaan alle groepen van onze school met de bus op stap. De groepen 1 tot en met 7 gaan een dag op schoolreis. Groep 8 gaat drie dagen - op de fiets - op kamp.
Voor zowel schoolreis als schoolkamp is een vergoeding verschuldigd. Op de jaarkalender staan de bedragen voor dat schooljaar vermeld.
Sponsoring
Onze school heeft geen actief beleid ten aanzien van sponsoring ontwikkeld. Wanneer een sponsorverzoek binnenkomt, wordt eerst bekeken welke tegenprestatie we daarvoor moeten leveren. Deze mag niet strijdig zijn met de identiteit of het onderwijskundig proces van de school beïnvloeden.
Sportactiviteiten
Elk jaar doen wij met een aantal schoolteams mee aan diverse sporttoernooien. De teams worden begeleid door ouders. Veel leerlingen lopen mee met de avondvierdaagse. Voor de avondvierdaagse werkt de school mee aan de voorinschrijving. Ouders lopen zelf mee met hun kinderen.
Time-out – schorsing – verwijdering
Wanneer een kind zich niet aan de gedragsregels houdt, wordt het hier op aangesproken. Wanneer zich ernstige incidenten voordoen of een kind niet aanspreekbaar is op zijn/ haar gedrag kan de school besluiten tot een time-out. In dat geval worden ouders gebeld om hun kind op te halen en mee naar huis te nemen. De rest van de dag heeft het kind geen toegang meer tot de school. Bij een volgend ernstig incident, of in het geval dat het voorgevallen incident zo ernstig is, kan worden overgegaan tot een formele schorsing. De wettelijke regeling is hierbij van toepassing. Bij het zich meermalen voordoen van een ernstig incident, dat ingrijpende gevolgen heeft voor de veiligheid en/of de onderwijskundige voortgang van de school, kan worden overgegaan tot verwijdering.
De wettelijke regeling is hierbij van toepassing.
Het protocol “Time-out-schorsing-verwijdering” is op te vragen bij de schoolleiding
Trakteren op school
Jarige kinderen mogen op school trakteren. In groep 3 t/m 8 geven we hiervoor gelegenheid rond 10.00 uur. Denkt u bij het trakteren eens aan een gezonde traktatie!
Uitnodigingen voor het kinderfeestje van uw kind bij voorkeur buiten uitdelen i.v.m. teleurstelling
voor degenen die niet zijn uitgenodigd.
Schoolverzekering
Stichting CPOB (waaronder onze school valt) heeft voor al haar scholen en leerlingen twee verzekeringen afgesloten, te weten een aansprakelijkheidsverzekering en een school- en ongevallenverzekering. U kunt bij de directie navraag doen of en wanneer u hier een beroep op kunt doen. Wel is het belangrijk om te weten dat de verzekeringsmaatschappij altijd zal kijken of de schade in eerste instantie via uw eigen verzekering te claimen is of via de verzekering van degene die de schade heeft veroorzaakt.